Πώς να επιπλήξετε το παιδί σας μπροστά στους φίλους του

Υπάρχουν στιγμές που οι γονείς χρειάζεται να επιπλήξουν το παιδί τους παρουσία άλλων, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Η ευαίσθητη αυτή περίσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί ως τέτοια, ώστε να μην πληγωθεί η αυτοεκτίμηση του παιδιού και να μην δοθεί η ευκαιρία στα άλλα παιδιά να το κοροϊδέψουν. Ο ιστότοπος eNannySource δίνει 10 συμβουλές ώστε να υπάρξει ισορροπία ανάμεσα στην αποτελεσματικότητα και την αυστηρότητα, όταν το παιδί σας δεν συμπεριφέρεται σωστά σε δημόσια μέρη.

1.     Αναγνωρίστε τη συμπεριφορά  Η άμεση αναγνώριση της απρεπούς συμπεριφοράς με ήρεμη φωνή δείχνει στο παιδί σας ότι γνωρίζετε την κατάσταση και ότι η συμπεριφορά του δεν είναι αποδεκτή.

2.     Πάρτε το κατά μέρος  Αν είναι εφικτό, απομακρύνετε το παιδί σας από τους φίλους του πριν κάνετε οτιδήποτε πέρα από την αναγνώριση. Η κατ? ιδίαν εξήγηση ότι υπάρχουν συνέπειες για την ατυχή επιλογή συμπεριφοράς είναι πιο εποικοδομητική από το να μειώσετε το παιδί παρουσία των φίλων του.

3.     Ενημερώστε το για τις επικείμενες συζητήσεις  Αν δεν μπορείτε να απομονώσετε το παιδί σας, απλώς ενημερώστε το ότι γνωρίζετε τι έκανε και ότι θα συζητήστε τη συμπεριφορά του και τις συνέπειές της όταν πάτε στο σπίτι.

4.     Μιλήστε χαμηλόφωνα   Ποτέ μη φωνάζετε στο παιδί σας, ειδικά όταν βρίσκεστε σε ομάδα. Πέραν από τη δημιουργία εντύπωσης ότι είστε ένας θυμωμένος γονέας, ντροπιάζει το παιδί σας τραβώντας περισσότερη προσοχή πάνω του.

5.     Αποφύγετε την ταπείνωση  Η απαξίωση ενός παιδιού δεν είναι ποτέ αποδεκτή και πολύ λιγότερο μπροστά σε άλλους. Είναι εφικτό να δείχνετε σεβασμό στο παιδί σας καθώς εκφράζετε αποδοκιμασία για τις πράξεις του και αυτό είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε δημοσίως.

6.     Μην μιλάτε για τη συμπεριφορά ενώ οδηγείτε  Αν είστε έξω όταν εμφανίζονται τα προβλήματα συμπεριφοράς, αποφύγετε τον πειρασμό να τα συζητήσετε καθοδόν για το σπίτι. Πέρα από τον κίνδυνο ατυχημάτων εξαιτίας του περισπασμού, η διαδρομή για το σπίτι θα σας δώσει χρόνο για να ξεκαθαρίσετε τις σκέψεις σας και να ηρεμήσετε.

7.     Μην απειλείτε  Η απειλή με τιμωρία μπροστά στους φίλους του εμπίπτει στην κατηγορία «ταπείνωση» για τα ίδια τα παιδιά και μπορεί να κάνει τους άλλους γονείς πιο φιλύποπτους απέναντί σας.

8.     Αποφύγετε τα σχόλια για τη συμπεριφορά των φίλων του  Ακόμη και αν γνωρίζετε ότι ένας από τους φίλους του παιδιού σας είναι ο «καπετάν φασαρίας», είναι καλύτερα να μην εμπλακείτε μαζί του ή να προσπαθήσετε να τον επιπλήξετε. Τονίζοντας τη σπουδαιότητα των σωστών επιλογών όταν οι άλλοι δεν φαίνεται να τις παίρνουν τονώνετε την αίσθηση εαυτού στο παιδί σας.

9.     Μην είστε επικριτικοί  Τα επικριτικά σχόλια για τη συμπεριφορά ή τις ικανότητες του παιδιού σας πονάνε κάθε φορά, περισσότερο όμως αν ακουστούν και από άλλους. Επιλέξτε με προσοχή τις λέξεις σας και αποφύγετε φράσεις όπως «Πάντα εσύ...» ή «Ποτέ δεν...».

10.  Να είστε σύντομοι και απλοί  Τα μακροσκελή κηρύγματα κάνουν το μυαλό του παιδιού να αφαιρείται και μπορούν επίσης να δώσουν την ευκαιρία στους φίλους του να τον πειράξουν αργότερα.

Ανεξάρτητα από το στυλ γονέα που έχετε, όταν κληθείτε να επιπλήξετε το παιδί σας δημοσίως, θα είναι άβολο τόσο για εσάς, όσο και για το παιδί. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι η ταπείνωση του παιδιού σας το μόνο που θα καταφέρει είναι να οδηγήσει σε περισσότερα προβλήματα συμπεριφοράς. Προσπαθήστε να επιλύσετε τα προβλήματα όσο πιο γρήγορα και εποικοδομητικά μπορείτε.

 

Διαβάστε το άρθρο εδώ:

https://www.enannysource.com/blog/index.php/2012/02/07/10-tips-for-disciplining-kids-in-front-of-their-friends/