Πώς να Προετοιμαστείτε για την Έναρξη της Σχολικής Χρονιάς

Καθώς η πρώτη μέρα του σχολείου πλησιάζει, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βάλετε το παιδί σας στο μονοπάτι της σχολικής επιτυχίας. Ο ιστότοπος ColorÍnColorado παρουσιάζει ιδέες που μπορούν να βοηθήσουν το παιδί σας να προετοιμαστεί για τη νέα σχολική χρονιά.

Βρείτε αν το σχολείο όπου θα φοιτήσει το παιδί σας έχει προθεσμία για την εγγραφή του

Κάποια σχολεία έχουν περιορισμένο αριθμό για την εγγραφή νέων μαθητών. Ξεκινήστε νωρίς για να μάθετε την πολιτική και τις διαδικασίες του σχολείου.

Μάθετε όσο περισσότερα μπορείτε σχετικά με το σχολείο πριν ξεκινήσει η νέα χρόνια

Όσο περισσότερα γνωρίζετε, τόσο πιο εύκολη θα είναι η δουλειά σας ως γονέας.

Θα θέλατε να μάθετε τα ακόλουθα:

  • Το όνομα του διευθυντή / της διευθύντριας
  • Το όνομα του δάσκαλου / της δασκάλας
  • Ποιες φόρμες πρέπει να συμπληρώσετε
  • Ποια εμβόλια είναι απαραίτητα πριν το παιδί σας πάει στο σχολείο
  • Πώς μπορείτε να εμπλακείτε στην εκπαίδευση του παιδιού σας και στο σχολείο.

Επισκεφθείτε το σχολείο μαζί με το παιδί σας

Περπατήστε στους διαδρόμους για να βοηθήσετε το παιδί σας να μάθει όλα τα διαφορετικά δωμάτια – την τάξη του, τη βιβλιοθήκη, το γυμναστήριο, το κυλικείο. Αν η επίσκεψή σας γίνει κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, αφήστε το παιδί σας να παρατηρήσει τα άλλα παιδιά και τις τάξεις του.

Μιλήστε με το παιδί σας για το σχολείο

Κατά την επίσκεψή σας, κάντε θετικά σχόλια για το σχολείο – η θετική στάση σας θα μεταδοθεί και στο παιδί. («Κοίτα όλα αυτά τα αγόρια και τα κορίτσια που ζωγραφίζουν σε αυτήν την τάξη! Φαίνεται πολύ διασκεδαστικό!) Στο σπίτι, δείξτε ενθουσιασμό για το μεγάλο αυτό βήμα στη ζωή του παιδιού σας. Πείτε του ότι το ξεκίνημα της σχολικής του ζωής είναι πολύ ξεχωριστό γεγονός.

Μιλήστε με το παιδί σας για τους δάσκαλους που θα έχει και πώς θα το βοηθήσουν να μάθει νέα πράγματα

Ενθαρρύνετε το παιδί σας να θεωρεί τους δασκάλους ως φίλους με γνώσεις τους οποίους πρέπει να υπακούει και να σέβεται. Εξηγήστε στο παιδί σας πόσο σημαντικό είναι να πηγαίνει για μάθημα κάθε μέρα. Εξηγήστε πόσο σημαντικά και συναρπαστικά είναι τα πράγματα που θα μάθει στο σχολείο – ανάγνωση, γραφή, μαθηματικά, επιστήμες, τέχνη και μουσική.

Όταν η πολυαναμενόμενη πρώτη μέρα στο σχολείο φτάσει, πηγαίνετε στο σχολείο με το παιδί σας, έχοντας υπομονή, και μη μείνετε πολλή ώρα

Πολλά παιδιά είναι καταβεβλημένα την πρώτη μέρα του σχολείου, ειδικά αν ξεκινούν το σχολείο για πρώτη φορά ή πάνε σε νέο σχολείο. Μπορεί να μην τους αρέσει το σχολείο εξαρχής. Το παιδί σας μπορεί να κλάψει ή να προσκολληθεί πάνω σας όταν αποχωρίζεστε κάθε πρωί, αλλά με τη στήριξη από εσάς και το δάσκαλο / τη δασκάλα του, αυτό μπορεί να αλλάξει γρήγορα. Καθώς το παιδί σας φεύγει από το σπίτι για την πρώτη του μέρα στο σχολείο, πείτε του πόσο περήφανοι είστε γι’ αυτό!

 

Ολόκληρο το άρθρο βρίσκεται εδώ

http://www.colorincolorado.org/article/how-prepare-beginning-school-year