Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να κρατήσει επαφή με τους φίλους του

Μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς, μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να διατηρήσει τις φιλίες που δημιούργησε κατά τη διάρκεια της χρονιάς με απλές ιδέες και δραστηριότητες.

1.      Ανταλλάξτε στοιχεία. Μοιραστείτε στους άλλους γονείς κάρτες σας με εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας, πέρα από το τηλέφωνο. Εσείς και το παιδί σας μπορείτε να τις φτιάξετε μόνοι σας ή να τις παραγγείλετε από κάποια ιστοσελίδα. Ή μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κοινό online ημερολόγιο. Με τον τρόπο αυτό, θα είναι εύκολο να προγραμματίσετε με τους άλλους γονείς κοινές δραστηριότητες.

2.      Κανονίστε μια έξοδο με άλλες οικογένειες. Κλείστε εισιτήρια για μια συναυλία ή παράσταση με μια άλλη οικογένεια. Κλείνοντας μια συγκεκριμένη ώρα και τόπο, δηλώνετε τη δέσμευσή σας και έτσι τα παιδιά ανυπομονούν για κάτι συγκεκριμένο. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι περίπλοκο, αλλά κάτι απλό, όπως ένας αγώνας ομάδων παίδων ή μια τοπική συναυλία, αρκεί να δίνεται στα παιδιά η ευκαιρία να διασκεδάσουν μαζί.

3.      Καλέστε τα παιδιά να αλληλογραφούν. Τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα παλιομοδίτικο γράμμα ή κάρτ ποστάλ. Ενθαρρύνετε τα παιδί να γίνει δημιουργικό: να στέλνει ο ένας στον άλλον ζωγραφιές, γρίφους ή ρέμπους. Ακόμα και αν στο παιδί σας δεν του αρέσει να γράφει, μπορεί να στέλνει εικόνες με μικρές λεζάντες.

4.      Σχεδιάστε μια μικρή επανασύνδεση της τάξης. Διοργανώστε μια μικρή συγκέντρωση στη μέση των καλοκαιρινών διακοπών, όπως ένα μπάρμπεκιου ή ένα πικ νικ σε πάρκο με παιδική χαρά. Μπορείτε να οργανώστε παιχνίδια, όπως αγώνες ή μουσικές καρέκλες.

5.      Διοργανώστε μια βραδιά ταινίας. Κάποια παιδιά παρακολουθούν καλοκαιρινά προγράμματα δραστηριοτήτων κι αυτό καθιστά δύσκολο τον προγραμματισμό μιας συνάντησης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μια βραδιά ταινίας (στο σπίτι σας ή σε ένα θερινό σινεμά) μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να κάνουν παρέα τα παιδιά. Μπορείτε να δείξετε μια ταινία στο μπαλκόνι σας ή στον κήπο σας. Και μην ξεχάσετε το ποπ κορν.

 

Πηγή:

https://www.scholastic.com/parents/school-success/school-life/social-life-friendship/school-friendships-stay-connected-over-summer-break.html