Επιλέγοντας τη σωστή θερινή κατασκήνωση

Πολλοί γονείς επιλέγουν να περάσουν τα παιδιά τους μέρος των θερινών τους διακοπών σε κατασκηνώσεις, ώστε να μη μείνουν «κλεισμένα» στην πόλη, αλλά να έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν στη φύση παρέα με συνομήλικούς τους. Ο ιστότοπος Active Kids προτείνει ερωτήσεις που πρέπει να ρωτήσετε, ώστε να επιλέξετε τη σωστή κατασκήνωση για το παιδί σας.

1.  Πόσα χρόνια λειτουργεί η κατασκήνωση; Υπάρχουν πολλοί κατασκηνωτές που επιστρέφουν; Αυτή είναι μια αξιόπιστη ένδειξη για την ευχαρίστηση των κατασκηνωτών.

2.      Ποια είναι η αναλογία προσωπικού – κατασκηνωτών; Όσο πιο χαμηλή είναι η αναλογία αυτή, τόσο καλύτερη η επίβλεψη ανά κατασκηνωτή. Γενικά, η αναλογία είναι χαμηλότερη για τα μικρότερα παιδιά. Αυτός είναι ένας παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη σε κάθε κατασκήνωση. Κατά κανόνα, προτείνεται:

  • ένας ενήλικας για κάθε 6 κατασκηνωτές ηλικίας 6 ως 8,
  • ένας ενήλικας για κάθε 8 κατασκηνωτές ηλικίας 9 ως 14,
  • ένας ενήλικας για κάθε 10 κατασκηνωτές ηλικίας 15 ως 18.

Όταν πρόκειται για ημερήσια κατασκήνωση, οι αναλογίες αυτές τροποποιούνται ως εξής:

  • ένας ενήλικας για κάθε 8 κατασκηνωτές ηλικίας 6 ως 8,
  • ένας ενήλικας για κάθε 10 κατασκηνωτές ηλικίας 9 ως 14,
  • ένας ενήλικας για κάθε 12 κατασκηνωτές ηλικίας 15 ως 18.

3.    Υπάρχει ιατρικό προσωπικό στην κατασκήνωση; Τι συμβαίνει σε περίπτωση ανάγκης; Για τους κατασκηνωτές που έχουν αλλεργίες ή λαμβάνουν τακτικά φάρμακα, η ερώτηση αυτή είναι πολύ σημαντική, ειδικά όταν πρόκειται για κατασκηνώσεις όπου τα παιδιά διανυκτερεύουν, καθώς τα παιδιά είναι μακριά από το σπίτι τους και τη συνηθισμένη ιατρική τους ρουτίνα. Βεβαιωθείτε πως ο παιδίατρός σας μπορεί να συνεργαστεί με το ιατρικό προσωπικό, αν παραστεί ανάγκη.

4.      Πώς εκπαιδεύεται το προσωπικό της κατασκήνωσης; Θα θέλετε να διασφαλίσετε ότι το προσωπικό είναι επαρκώς εκπαιδευμένο, ειδικά στους τομείς της κολύμβησης και των δραστηριοτήτων στη φύση. Γίνεται έλεγχος στο ποινικό μητρώο των υποψηφίων υπαλλήλων;

5.      Ποιο ποσοστό του προσωπικού επιστρέφει από πέρσι; Κατά μέσο όρο, το 40 ως 60% του προσωπικού των κατασκηνώσεων επιστρέφει κάθε χρόνο. Αν το ποσοστό είναι μικρότερο, πρέπει να ρωτήσετε γιατί, καθώς μπορεί να αποτελεί ένδειξη κακής διαχείρισης.

6.   Υπάρχουν δραστηριότητες που έχουν κάποιο οικονομικό κόστος; Πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων πιθανές οικονομικές επιβαρύνσεις, ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε αν το συνολικό κόστος είναι εντός του προϋπολογισμού σας.

7.   Υπάρχει πολιτική επιστροφής χρημάτων σε περίπτωση που για σημαντικό λόγο (όπως ασθένεια ή τραυματισμός) το παιδί δεν μπορέσει να ολοκληρώσει την κατασκηνωτική περίοδο;

8.    Υπάρχει κάποιο εγχειρίδιο ή φυλλάδιο που μπορείτε να δείτε πριν εγγραφείτε; Ποιες είναι οι καταληκτικές ημερομηνίες για την εγγραφή; Μια προφορική συζήτηση είναι καλή, αλλά η έντυπη μορφή είναι ακόμη καλύτερη.

Η λήψη μιας απόφασης μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά όταν πρέπει να συνυπολογιστούν διάφορα προγράμματα, ενδιαφέροντα και κόστη. Θέστε τις σωστές ερωτήσεις για να είναι πιο πιθανό να επιλέξετε με επιτυχία τη σωστή κατασκήνωση, όπου το παιδί σας θα περάσει όμορφες στιγμές και θα δημιουργήσει αξέχαστες αναμνήσεις.

 

Διαβάστε το άρθρο εδώ:

https://www.activekids.com/parenting-and-family/articles/10-questions-to-ask-when-choosing-a-summer-camp