Τα Οφέλη της Δραματικής Τέχνης

Η εμβάπτιση των νέων στις Τέχνες μπορεί να τους παρέχει με σημαντικές δεξιότητες για όλη τη ζωή τους. Η συμμετοχή στις Τέχνες επιτρέπει στα παιδιά και τους νεαρούς ενηλίκους να εκφράζουν τον εαυτό τους με μοναδικούς τρόπους, ενώ παράλληλα τους δίνει εργαλεία για να αναπτυχθούν κοινωνικά και συναισθηματικά. Υπάρχουν πολλά οφέλη από την ενασχόληση με τις δραματικές τέχνες και ο ιστότοπος Journey Theaterπαρουσιάζει τέσσερα από αυτά.

Αυτοπεποίθηση

Συχνά, ένας από τους λόγους που τα παιδιά συμμετέχουν σε θεατρικές ομάδες είναι ότι, αρχικά, είναι πολύ ντροπαλά. Αλλά με την πάροδο του καιρού, ανακαλύπτουν ένα πάθος για τις δραματικές τέχνες και ξεκινούν να ανθίζουν και να μεγαλώνουν. Αποκτούν αυτοπεποίθηση μέσω των νεοαποκτηθέντων δεξιοτήτων και, πριν το καταλάβουν, βγαίνουν από τη ζώνη της άνεσής τους και εξουσιάζουν τη σκηνή. Ένα παιδί με αυτοπεποίθηση είναι ένα παιδί που μπορεί να μάθει, να μεγαλώσει και να γίνει ένας ενήλικας με αυτοπεποίθηση.

Δημιουργικότητα

Η συμμετοχή του παιδιού στις δραματικές τέχνες σημαίνει ότι θα του δοθεί χώρος να εκφράσει τη δημιουργικότητά του. Θα του ζητηθεί να αποστηθίσει και να απαγγείλει τις ατάκες του με διαφορετικούς τρόπους, θα μάθει να τραγουδά και θα μπορεί να σκέφτεται «έξω από το κουτί» για να λύσει κάποιο πρόβλημα. Οι δραματικές τέχνες δίνουν στο παιδί και το νεαρό ενήλικα την ικανότητα να κοιτά τις εργασίες που έχει να κάνει από διαφορετική γωνία, γεγονός που είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο αργότερα στη ζωή και την καριέρα του, ανεξαρτήτως με τι θα αποφασίσει να ασχοληθεί.

Ικανότητα να δίνουν και να δέχονται εποικοδομητική κριτική

Κανείς δεν είναι τέλειος και μερικές φορές το να ακούει κανείς εποικοδομητική κριτική μπορεί να είναι δύσκολο αρχικά. Οι δραματικές τέχνες δίνουν στο νεαρό άτομο την ικανότητα να μάθει πώς να δίνει και να δέχεται εποικοδομητική κριτική σε ένα ασφαλές και παιδαγωγικό περιβάλλον, όπου οι δάσκαλοι και οι μαθητές είναι ο καθένας στο πλευρό του άλλου. Ό,τι κι αν αποφασίσουν να κάνουν στη ζωή τους, η ικανότητα να διαχειρίζονται την κριτική με έναν ευγενικό τρόπο είναι μια πολύτιμη δεξιότητα.

Επιμονή και πειθαρχία

Κάθε νεαρό άτομο που έχει συμμετάσχει σε ομάδες δραματικών τεχνών γνωρίζει ότι η συμμετοχή απαιτεί αφοσίωση, εξάσκηση και επιμονή. Η ενασχόληση με τις δραματικές τέχνες σημαίνει ότι τα παιδιά και οι νεαροί ενήλικες χρειάζεται να αφιερώσουν χρόνο για εξάσκηση και για την καλλιέργεια των δεξιοτήτων τους. Ενθαρρύνονται να μεγαλώσουν, αλλά, με αυτό, διδάσκονται να είναι υπομονετικοί και να επιδεικνύουν αντοχή κατά τις ώρες των μαθημάτων και των προβών. Η επιμονή είναι ένα εργαλείο που είναι απαραίτητο για την επίτευξη στόχων και το αποτέλεσμα ανταμείβει.

Η ενασχόληση με τις Τέχνες επιτρέπει στα παιδιά και τους νεαρούς ενήλικες να αναπτύξουν μια εκτίμηση για τις τέχνες και τον πολιτισμό. Φέρνει χαρά στη ζωή τους και, στο τέλος, τους δίνει κάποια καίρια εργαλεία για την επιτυχία, τα οποία θα τα διαθέτουν σε όλη τους τη ζωή.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ:

http://www.journeytheater.org/2018/03/08/the-benefits-of-performing-arts-for-children-young-adults/