Προγράμματα

Το κέντρο "Τέχνη του Λόγου" διοργανώνει προγράμματα πρόληψης και ενημέρωσης σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία. Αυτή μας η προσπάθεια στοχεύει στην υπεύθυνη ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών καθώς και στον έγκαιρο εντοπισμό και την πρόληψη διαταραχών λόγου, συγκέντρωσης, λεπτής κινητικότητας και προβλημάτων συμπεριφοράς.

Τα προγράμματα αυτά πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του έτους και δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση. Για πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα που θα ήταν κατάλληλο για τον δικό σας εκπαιδευτικό χώρο παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας. Ενδεικτικά αναφέρονται κάποιες θεματικές ενότητες:

  • Προσχολική Ηλικία: Πρώιμη Ανίχνευση Μαθησιακών Δυσκολιών, Δυσκολίες Συγκέντρωσης και Προσοχής, Προβλήματα Λόγου και Ομιλίας, Σχολική Ετοιμότητα.
  • Σχολική Ηλικία: Μαθησιακές Δυσκολίες, Τρόποι Στήριξης του Παιδιού με Μαθησιακές Δυσκολίες, Ο Συναισθηματικός Κόσμος του Παιδιού με Μαθησιακές Δυσκολίες, Αντιμετωπίζοντας το Παιδί με Διάσπαση Προσοχής, Ανάρμοστη Συμπεριφορά στο Σχολικό Περιβάλλον.
  • Εφηβεία: Δυσκολίες Διατροφής, Προκλητική Συμπεριφορά/Κακοποίηση, Αγχώδεις Διαταραχές, ΜΜΕ και ανήλικοι.
  • Ψυχοσυναισθηματική Ανάπτυξη: Κοινωνικές Δεξιότητες, Προβλήματα Ύπνου, Αδερφικοί Καβγάδες, Χτίσιμο της Παιδικής Αυτοεκτίμησης, Νυχτερινή Ενούρηση, Συναισθηματική Νοημοσύνη, Παίζοντας μαζί με το Παιδί Μας, Μαθαίνοντας τα Παιδιά να Συνεργάζονται.

Τα προγράμματα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα μας στην κατηγορία Εκδηλώσεις. Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για δηλώσεις συμμετοχής/ενδιαφέροντος